In samenwerking met zelfstandigenorganisatie Unizo organiseert het Vlaams Parlement een stage met tien Vlaamse KMO-leiders. domoXim, vastgoedmakelaar met onder meer kantoren in Boortmeerbeek en Mechelen, is daar één van. De tien KMO-leiders maken tijdens de parlementaire stage kennis met de werking van het parlement, wonen de plenaire vergadering bij en zetelen zelf in een debat met de parlementsleden rond wat politici en bedrijfsleiders van elkaar kunnen leren.

De KMO-leiders krijgen gedurende de stage ieder een parlementslid als meter of peter, die hen tijdens deze dagen persoonlijk zal begeleiden. Voor Walter Vermeeren, voorzitter van domoXim, is dat Vlaams volksvertegenwoordiger Lorin Parys van N-VA. De persoonlijke begeleiding geeft de stagiairs een realistisch beeld van het werk van een volksvertegenwoordiger. Nadien nodigen de KMO-leiders op hun beurt hun meter of peter uit voor een tegenbezoek aan hun bedrijf.

De parlementaire stage wordt reeds voor het tiende jaar op rij georganiseerd. Via deze weg wil het Vlaams Parlement de verstandhouding tussen ondernemingen en de politiek verbeteren. “Als de KMO-leiders ter plaatse ondervinden hoe het parlement en de parlementsleden werken, groeit automatisch het wederzijds begrip tussen parlement en bedrijfsleven. Op die manier komen onderneming en politiek korter bij elkaar”, klinkt het.

domoXim is een familiaal bedrijf en onafhankelijk vastgoedspecialist dat zich op expats en de lokale verhuur- en verkoopmarkt richt. Het heeft kantoren in Sterrebeek, Mechelen en Boortmeerbeek.