Dit zijn de nationale Trends Gazellen van Mechelen en omstreken

gazellenDe nationale Trends Gazellen zijn gekend. Trends maakte woensdagavond in Tour & Taxis bekend welke bedrijven de snelste groeiers zijn van Vlaanderen en Brussel in drie categorieën: grote, middelgrote en kleine bedrijven.

Bij de grote bedrijven zijn er drie uit de regio Mechelen die goed scoren.

I.R.S. Btech uit Puurs, gespecialiseerd in bouw- en dakmaterialen, eindigde op de derde plaats. Bij de provinciale verkiezingen in Antwerpen was dit bedrijf de snelste groeier.

Brouwerij Duvel Moortgat uit Breendonk deed het eveneens goed met een twaalfde plaats in de rangschikking.

Biotechbedrijf Galapagos uit Mechelen eindigde knap veertiende.

Bij de middelgrote bedrijven werd AED Display uit Willebroek, gespecialiseerd in de verhuur van videomateriaal aan professionele gebruikers, mooi negentiende. Dit bedrijf maakt deel uit van de AED Group geleid door Glenn Roggeman.

De Trends Gazellen worden geselecteerd via een analyse van alle bedrijven uit de Trends Top 100.000. De bedrijven worden gerangschikt volgens groei van de omzet, het personeelsbestand en de cashflow. Er wordt gekeken naar de groei over vijf jaar. Voor de editie 2016 werd 2014 vergeleken met 2010. De bedrijven moeten minstens vijf jaar oud zijn en in 2014 zeker twintig werknemers op de loonlijst hebben gehad.