De ondernemerscommunity in Sint-Katelijne-Waver krijgt dit jaar een flinke boost. Er kwamen zopas nog twee nieuwe zaken bij: Kapsalon Charlotte in de Dorpstraat in Onze-Lieve-Vrouw-Waver en Sportmassage Guy in de Clemenceaustraat in Sint-Katelijne-Waver. “Dat zet de teller van starters voor 2016 op 18”, aldus een trotse centrummanager Joeri Schepens.

Guy Verbist opent nu pas een eigen zaak, maar is lang geen beginneling. De vijftiger was bijvoorbeeld dertien jaar lang de soigneur van veldrijder Sven Nys. “Ik werk sinds 1998 in het wielermilieu, zowel in het wegwielrennen als in het veldrijden. Door mijn opgebouwde ervaring start ik een eigen praktijk waar iedereen (ook niet sporters) terecht kan voor een deugddoende massage.”

Kapster Charlotte Van Engeland is dan weer een starter. “Dit is mijn eerste kapsalon. Ik heb voor Onze-Lieve-Vrouw-Waver gekozen omdat dit mijn thuisbasis is. Ik ben hier opgegroeid. Het salon gaat open op 2 november.”

Sinds de start van de vzw Winkelpromotie Sint-Katelijne-Waver ofwel SKWinkel, een jaar geleden, zijn in de gemeente al 18 nieuwe handelszaken geopend. De lokale handel herleeft.