Distrilog vijfde op lijst grootste transportbedrijven

distrilogDistrilog, logistieke groep met hoofdzetel in Willebroek, staat op de vijfde plaats in de lijst van grootste transport- en logistieke bedrijven van België die het magazine Truck & Business zopas bekend maakte.

Voor deze lijst komen enkel bedrijven in aanmerking die het transport voor derden verzorgen. Hierdoor komen een aantal bedrijven met een grote eigen vloot (zoals Delhaize en Colruyt) niet in aanmerking.

De rangschikking wordt opgemaakt op basis van de toegevoegde waarde (TW) van de bedrijven. Dit is de omzet verminderd met de aankoopfacturen en diverse diensten en goederen (basis van de BTW-berekening).

Distrilog eindigde vijfde in het klassement van bedrijven met wegtransport als hoofdactiviteit. Er is ook nog een tweede klassement van logistieke en transportbedrijven waarvan het wegtransport niet de hoofdactiviteit is.

De stijging van Distrilog is onder meer te danken aan de overname van AAD (Speed Colli) en Forlog in 2015. Distrilog heeft een TW van 54.764 (x 1.000 euro), heeft 921 FTE’s in dienst en heeft een eigen vloot van 298 voertuigen.