distrilogFamiliebedrijf Distrilog Group uit Bornem (distributie, transport en warehousing) is zich bewust van de ecologische impact van zijn diensten. Daarom werkt het bedrijf al jaren op het structureel verlagen van zijn ecologische voetafdruk door middel van slimme consolidatie, duurzame logistieke sites, samenwerking met partners en het optimaliseren van routes.

“De aankoop van een Iveco Stralis LNG Natural Power, een door gas aangedreven vrachtwagen, is een logische volgende stap binnen deze strategie van Distrilog”, zegt Sales Director Bryan Beutels. “Het ecologische voordeel staat buiten kijf, maar de grote investering en een gebrek aan ondersteunende infrastructuur blijven pijnpunten. Als pionier ziet Distrilog deze stap als een verdere optimalisatie en een mogelijkheid om uit eerste hand de economische haalbaarheid te bepalen.”

De wagen zal niet worden ingezet op een specifiek traject, maar volledig worden geïntegreerd in de vloot. “Onze nieuwsgierigheid naar de resultaten is groot, net zoals de hoop voor toekomstige toepassingen voor deze technologie. Wij zijn ons bewust van onze voorbeeldfunctie als grote speler in de Benelux en nemen onze verantwoordelijkheid. Wij hopen door deze investering de constructeurs en het infrastructuurnetwerk in België een basis te geven voor de verdere ontwikkeling van deze en andere alternatieve aandrijvingsmethodes.”

logodistrilogSimultaan met de aflevering van de LNG-wagen lanceert Distrilog een nieuw logo om dit en andere duurzame initiatieven uit te lichten.

Als lid van Powering Logistics 2020, een projectgroep onder leiding van het VIL , kijkt Distrilog Group nog verder dan LNG en de mogelijkheden vandaag. Samen met lokale besturen, verladers en collega’s wil Distrilog mee bepalen welke alternatieven op lange termijn haalbaar zijn.

Distrilog Group is opgericht in 1991 en behoort tot de snelst groeiende bedrijven in de logistieke sector. Het specialiseert zich in het beheren van de volledige supply chain in eigen beheer met een sterke focus op de DHZ, FMCG (Fast Moving Consumer Goods), droge voeding en automotive consumables. Distrilog heeft ruim 900 werknemers in België verspreid over 8 logistieke sites, waarvan meer dan 260 eigen chauffeurs.

In 2014 ontving Distrilog de Lean & Green award en in 2015 werd het bedrijf bekroond met de Green Truck Award.