Distrilog neemt Speed-Colli over

DistrilogHet Belgische familiebedrijf Distrilog Group, met onder meer vestigingen in Bornem en Willebroek, neemt het Antwerpse Speed-Colli over. “Dit is een belangrijke stap in de verdere uitbouw van de langetermijnstrategie van Distrilog Group. Deze aandelenverkoop leidt een nieuw hoofdstuk in voor Speed-Colli, eveneens een familiebedrijf met een specialisatie in Benelux distributie”, zegt Bryan Beutels, Business Development Manager van Distrilog Group.

Speed-Colli heeft reeds meer dan 50 jaar ervaring in de logistieke sector en met verhuizingen in de Benelux. Het bedrijf richt zich voornamelijk op de industriële markt en stelt een honderdtal mensen te werk. Voor de tewerkstelling heeft de overname geen gevolgen. Op lange termijn zullen de activiteiten wel worden verplaatst van Wilrijk naar Willebroek.

“Door de combinatie van de diensten en klantenportfolio van Speed-Colli en de bestaande situatie heeft Distrilog Group de mogelijkheid om de klantenbehoeften nóg beter te kunnen vervullen, zowel door verhoging van de capaciteit als een verdichting van het eigen transportnetwerk”, aldus Beutels. “Deze overname past uitstekend binnen onze groeistrategie. Wij kijken dan ook verder dan 2015 en blijven ambitieus. 40% van onze omzet is gerelateerd aan transport, 60% aan onze warehouse- en co-pack activiteiten. Dit is een gezonde combinatie die wij ook in de toekomst willen aanhouden. Deze overname komt op een goed moment gezien de grote groei van onze warehouseactiviteiten. Onze gecontinueerde groei is een bewijs dat ook in onze sector de keuze voor kwaliteit en het werken aan Belgische barema’s loont.”

Distrilog is tevens één van de negen bedrijven die deze week van provinciegouverneur Cathy Berkx een Lean and Green Award kregen. De negen bedrijven startten in mei onder belegeiding van het Vlaams Instituut voor de Logistiek (VIL) met het opstellen van een plan om de CO2-uitstoot in hun transport- en logistieke activiteiten met minstens 20% te reduceren binnen een periode van vijf jaar. “Dat plan houdt onder meer in dat we onze chauffeurs vertrouwd maken met ecodriving en dat we extra aandacht besteden aan uitlijning en bandendruk van het wagenpark. We hebben ook een LNG-wagen aangeschaft en we werken structureel door zo veel mogelijk kilometers te vermijden, bijvoorbeeld door klanten in dezelfde sector te zoeken.”

Distrilog Group is een logistieke dienstverlener gespecialiseerd in het beheren van de volledige supply chain met een duidelijke focus op doe-het-zelf, FMCG, droge voeding en automotive consumables. Het bedrijf stelt in België meer dan 900 mensen waarvan ruim 260 chauffeurs tewerk verspreid over 8 logistieke sites. Omdat de groep groeit, werd besloten in Breendonk extra opslagruimte (11.000 m²) en een nieuw hoofdkantoor te bouwen. “De opslagruimte wordt begin januari in gebruik genomen en de kantoren worden betrokken in de loop van maart.”