Distrilog neemt Gents magazijn in gebruik

nieuwbouwDistrilog, met hoofdkantoor in Willebroek, heeft vrijdag zijn eerste magazijn op het WDP Port of Ghent Logistic Park officieel geopend. Het magazijn is al in gebruik sedert april.
“Het gaat om 25.000 m² met een capaciteit van ongeveer 30.000 palletplaatsen”, zegt Operations Manager Wim Devos. “Ongeveer 20.000 plaatsen zullen worden ingenomen door onze klant BP Lubricants, die een fabriek heeft op amper drie kilometer van hier. Die korte afstand was een voorwaarde die BP had gesteld. De rest van het magazijn wordt ingenomen door andere klanten van Distrilog.”

“Voor onze klant BP betekent de inhuizing in de nieuwbouw van Distrilog een centralisatie van warehouse activiteiten die eerder op diverse plaatsen werden uitgevoerd. Dat betekent een schaalvergroting van de activiteiten die in onze voormalige gebouwen in Gent op de site De Rijke werden uitgevoerd”, aldus Wim Devos. “We zijn nu in transitie. Goederenbehandeling en distributie voor de Benelux gebeurde vanuit Sluiskil (Terneuzen), activiteiten voor Marine België en Nederland bij BP Antwerpen (Petroleum Zuid) en de activiteiten voor de Franse domestic markt vanuit Péronne (Noord-Frankrijk).  Deze diverse delen zullen fasegewijs verhuizen naar de nieuwbouwsite met maximaal behoud van de uitleveringsgraad voor de klanten, en we hopen daarmee klaar te zijn tegen het midden van komende zomer.”

De nieuwbouw aan het Kluizendok stond er zeer snel. De werken zijn begonnen in oktober. “Gelukkig hebben we met Distrilog Groep de afgelopen jaren al enige ervaring opgebouwd in het begeleiden van een nieuwbouwproject en in het opzetten van een totaal nieuwe klant in een nieuwe infrastructuur. Deze opgebouwde expertise van verschillende collega’s heeft uiteraard bijgedragen tot het snelle tempo van het project. Met het verrijzen van de nieuwbouw is de interesse in de globale site en het aanbod inzake dienstverlening  in een stroomversnelling gekomen. Dagelijks worden er vragen gesteld naar de mogelijkheden binnen deze regio, wat ongetwijfeld perspectieven biedt voor deze strategisch gelegen vestiging voor Distrilog.”
De logistieke dienstverlener wil van Gent een van zijn strategische locaties maken naast Willebroek, Vilvoorde en Olen. Distrilog mikt daarbij vooral op Oost- en West-Vlaanderen en overweegt al een uitbreiding in Gent. Die zou er komen in de loop van volgend jaar.