Distrilog neemt Colfridis over

samenwerkingDistrilog Group (Willebroek) blijft resoluut kiezen voor groei. Na de overnames van Speed-colli en Forlog in 2015, heeft de groep nu 100% van de aandelen van Colfridis uit Londerzeel overgenomen. Deze aandelenoverdracht brengt de omzet van de groep op 172 miljoen euro op jaarbasis. De transactie is onderhevig aan de gebruikelijke opschortende voorwaarden met geplande closing eind augustus.

De acquisitie gaat gepaard met een overname van het vastgoed door vastgoedspecialist WDP terwijl Distrilog zich ontfermt over de logistieke activiteiten. 700 mensen, 95.000 m² en 50 wagens worden opgenomen binnen Distrilog Group.

Distrilog Group zette de afgelopen jaren sterk in op het ontwikkelen van het retailsegment. Door in 2013 droge voeding toe te voegen aan het dienstenpakket groeide het segment uit tot 40% van de totale omzet.

De focus van Colfridis ligt eveneens op de retailsector in de Benelux maar met een specialisatie in temperatuurgevoelige goederen (diepgevroren en gekoeld). Bovenop de kracht binnen temperatuurgevoelige goederen, bouwde Colfridis reeds een sterke reputatie op in zowel pharma als e-commerce. In deze twee sectoren was Distrilog Group tot nu toe nog niet actief.  Enerzijds is er dus een duidelijke integratie tussen bestaande klanten van Colfridis-Distrilog en anderzijds opent de overname perspectieven in nieuwe markten.

Colfridis zal op termijn geïntegreerd worden.  Zoals steeds bij een overname gaat Distrilog voor een getemporiseerde integratie waarbij stabiliteit voor de klanten primeert.  Distrilog kijkt eerst naar operationele integraties met een laag risico om vervolgens overhead te integreren.

Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: Na enkele overnames gericht op de uitbreiding van het bestaande pakket, gaat het nu voornamelijk om een structurele verbreding van de kerncompetenties. De retailsector had een duidelijke vraag naar een partij die kwaliteit kan bieden doorheen de hele keten, ongeacht de benodigde temperatuur of modaliteiten. Voor ons is deze integratie een onmiddellijke versterking met nog voldoende groeipotentieel. We zullen dus nog meer dan ooit de gehele supply chain kunnen verzorgen vanaf productie tot eindklant.”

“De nieuwe activiteiten bieden ons tevens een sterke basis om verder te diversifiëren. We wensen een gezonde balans te bewaren tussen de verschillende sectoren en diensten, en zien deze overname dan ook niet als een eindpunt maar als een belangrijk kruispunt in onze verdere ontwikkeling.”