distrilogHet Bornemse familiebedrijf Distrilog is uitgeroepen tot Gazelle Transport & Logistics in de categorie grote bedrijven. Deze eer is weggelegd voor bedrijven van de sector die de laatste vijf jaar het snelst gegroeid zijn. Drie financiële criteria worden in aanmerking genomen: de omzet, de cashflow en het aantal werknemers. De verkiezing wordt georganiseerd door Transportmedia en Trends Top in samenwerking met Easyfairs, de organisator van de Transport & Logistics-beurs.

Distrilog werd opgericht in 1991 en is gespecialiseerd in DIY (Do-It-Yourself), FMCG (Fast Moving Consumer Goods) en Automotive consumables. Dankzij extra investeringen in logistieke dienstverlening kon in 2014 een omzet van 80 miljoen euro worden gerealiseerd.

De groei van Distrilog is al enkele jaren aan de gang. Het is één van de snelst groeiende transport- en logistiekbedrijven in de provincie Antwerpen. Distrilog won reeds de Gazellenprijs Transport & Logistiek in 2012 en was laureaat van de Trendstop Gazellen Ambassadeursprijs in 2013.

Distrilog stelt vandaag meer dan 1.100 mensen (waarvan meer dan 280 chauffeurs) te werk in België verspreid over 8 logistieke sites.
“Het ontvangen van deze award is een pluim op de hoed van al onze medewerkers die ons de kans geven om onze groeistrategie aan te houden”, aldus Bryan Beutels, sales director van Distrilog.

“Een gezonde mix tussen organische groei en strategische overnames hebben ons tot op dit punt gebracht. Hoewel de logistieke sector niet altijd positief in het nieuws komt, blijven wij optimistisch. De tendens om de productie te optimaliseren en de complexiteit bij de logistieke dienstverlener te leggen, biedt mogelijkheden. Onze kracht ligt voornamelijk in het wegnemen van complexiteit door de combinatie van al onze diensten: logistiek, value added services en fijnmazige distributie. We zijn trots op wat we reeds verwezenlijkt hebben maar staan hier bewust niet te lang bij stil aangezien wij blijven inzetten op groei. Zo verhuisden we dit jaar naar ons nieuw hoofdkantoor langs de A12 en werden zowel vloot als warehousecapaciteit uitgebreid om onze ambitie kracht bij te zetten. Ook in 2016 openen we al zeker één additionele site van 25.000 m² en we zijn druk in de weer om onze structuur verder uit te bouwen om verdere groei te kunnen realiseren.”