Distrilog Group lijft Forlog in

distrilogEnkele maanden voor de 25ste verjaardag neemt Distrilog Group uit Willebroek sectorgenoot Forlog, eveneens uit Willebroek, over. Na de aankondiging van de overname van Speed-Colli in januari 2015 is dit de tweede substantiële overname op korte termijn voor de logistieke dienstverlener.

De strategische locatie van Forlog naast TCT Willebroek en de lokale aanwezigheid in het Oosten maakt de overname zowel op korte als lange termijn enorm belangrijk. “Ondanks de recente uitbreiding van onze logistieke mogelijkheden hadden we weinig verder groeipotentieel op de huidige locaties”, zegt Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group. “Door het toevoegen van Forlog krijgen we hier ademruimte en kunnen we dus sneller inspelen op vragen uit de markt.”

Door Forlog toe te voegen doet er zich enerzijds een horizontale integratie voor tussen de bestaande klanten van Forlog-Distrilog en anderzijds biedt dit toekomstperspectieven gezien de expertise van Forlog binnen expeditie en importbegeleiding. “De nieuwe insteek vanuit Forlog zal ons toestaan om ook actief te werken op importvolumes en onze klanten verder doorheen de supply chain te helpen”, aldus Beutels. “We zien op termijn duidelijke consolidatiemogelijkheden tussen onze bestaande processen en de nieuwe volumes.”

Forlog/Vegetra werd in 1994 door Luc Geunes opgericht als expeditiekantoor en realiseerde in 2014 25 miljoen euro omzet. Naast een kantoor in Shanghai groeiden ook de capaciteiten in Willebroek sterk tot 80 000 vierkante meter logistieke ruimte, verspreidt over 3 sites en uitgerust voor diverse goederenstromen met onder meer een accijnsdepot, AEO – en bio certificaat. Logistiek dienstverlener Distrilog Group is gespecialiseerd in het beheren van de volledige supply chain met een duidelijke focus op chemical consumables en retail. Het familiebedrijf uit Willebroek stelt vandaag in België meer dan 1200 werknemers tewerk verspreid over 11 logistieke sites en 395 000 vierkante meter.