Distrilog breidt uit naar haven Gent

distrilogAan het Kluizendok in de haven van Gent gaat WDPort of Ghent van start met de realisatie van een
nieuwbouwproject van ruim 20.000 m² op maat van Distrilog Group. Dit project wordt gerealiseerd in nauwe samenwerking met het Havenbedrijf Gent.

Distrilog Group huurt reeds van WDP op verschillende locaties. Oplevering van het nieuwe magazijn is gepland voor het tweede kwartaal van 2016. De werken zijn zopas van start gegaan. WDP raamt de investering voor dit project op circa 10 miljoen euro.

Distrilog Group bouwde als gerenommeerde logistieke speler de laatste jaren reeds een indrukwekkende infrastructuur van 315.000 m² uit, met onder andere sites in Willebroek, Vilvoorde en Olen. Dankzij de strategische ligging, de multimodale aansluiting en de connectie met industrie uit Oost- en West-Vlaanderen, is het project in Gent een ideale uitbreiding van de huidige capaciteit van de logistieke dienstverlener. Deze site zal voorzien worden van een gevarengoed-zone en de vierde binnen de groep zijn met een multimodale aansluiting.

Om deze opportuniteit volledig te benutten, zal deze site onmiddellijk dienst doen als gateway naar Distrilog Group’s duurzaam distributienetwerk binnen de Benelux. Initieel zal deze nieuwe locatie werkgelegenheid creëren voor een 35-tal werknemers, met toekomstig groeipotentieel naar 50 jobs.

Bryan Beutels, Sales Director van Distrilog Group: “WDPort of Ghent is een belangrijke stap in onze groeistrategie. Wij zien deze eerste 20.000 m² dan ook als een springplank voor het uitbreiden van onze expertise naar een grotere geografische markt, en een additionele opportuniteit voor het verder optimaliseren van de goederenstromen van onze klanten.”

Joost Uwents, CEO van WDP: “WDPort of Ghent bewijst dat een publieke en een private partner met gelijklopende belangen mooie resultaten kunnen behalen door samen te werken. Dat de eerste realisatie op deze locatie er komt samen met het groeibedrijf Distrilog, reeds geruime tijd partner van WDP op verschillende locaties, onderstreept andermaal het belang van partnerships op lange termijn.”