Distributiecentrum voor Decathlon op De Hulst

MGParcDeHulstMG Real Estate bouwt voor Decathlon een nieuw distributiecentrum in Willebroek op MG Parc De Hulst aan de Schoondonkweg. Het gaat om een gebouw van 40.000 m2. MG Real Estate zet vaart achter het project. Op 13 september gaat de eerste paal de grond in en als alles loopt zoals gepland wordt het nieuwe distributiecentrum van Decathlon amper 6 maanden later – in maart 2017 – opgeleverd.

Koen Tengrootenhuysen, director real estate & development van Decathlon Belgium: “De MG-site in Willebroek is bijzonder interessant gelegen tussen Brussel, Antwerpen en Gent, en ligt vlakbij de A12. Voor ons was het bovendien een pluspunt  om in dezelfde gemeente te blijven, zodat onze verhuis géén impact heeft op het woon-werkverkeer van onze medewerkers. Ons huidige distributiecentrum aan de Brielen ligt immers maar op 800 meter van de MG-site. Wij  waren dan ook bijzonder tevreden dat we op dit terrein van MG Real Estate terecht konden.”

“Het terrein biedt bovendien voldoende uitbreidingsmogelijkheden. Hierdoor kunnen wij de werkzekerheid van onze mensen garanderen en nieuwe jobs creëren. Het verzekeren van de bestaande logistieke tewerkstelling voor een periode van tien jaar was immers cruciaal voor ons, daar de Decathlon medewerkers bij ons op de eerste plaats komen. Het aanleggen van een degelijk multisportterrein, gelegen in het groen achter het nieuwe warehouse, was voor ons ook evident. Tenslotte kon MG ons een snelle realisatie garanderen. De opstart van onze activiteiten is immers al gepland voor 1 april 2017.”

Decathlon wordt op De Hulst de buur van logistiek specialist Dachser, toeleverancier van onderdelen voor automotive Federal Mogul en technologiegroep CMI.