Distributiecentrum Alken-Maes in Mechelen-Zuid

logo_jettaBrouwerij Alken-Maes heeft een nieuw distributiecentrum geopend op de site van Kuehne + Nagel in Mechelen-Zuid. Dit nieuwe centrum in Mechelen vervangt het distributiecentrum in Grimbergen.

Op de site worden de activiteiten ondergebracht van Jetta Drinks, een dochterbedrijf van Alken-Maes. Jetta Drinks zal van daaruit de klanten in Antwerpen, Brussel en Vlaams-Brabant bedienen. De ligging van de site vlakbij de E19 is daarvoor uitermate geschikt. Het nieuwe distributiecentrum heeft een oppervlakte van 15.000 m² en is uitgerust met tien los- en laadpoorten.

Het oude magazijn in Grimbergen voldeed niet meer aan de  hedendaagse vereisten. De magazijniers en chauffeurs die in Grimbergen werkten, maakten mee de overstap naar Mechelen. Het gaat om een vijftigtal werknemers.

In 2011 verhuisde brouwerij Alken-Maes ook al zijn hoofdzetel van Waarloos naar Mechelen-Noord. De brouwerij in Waarloos werd al in 2003 gesloten. In Waarloos wordt op de voormalige brouwerijsite nu een KMO-zone ontwikkeld.

Mechelen-Zuid ligt momenteel goed in de markt voor distributiecentra. Onlangs opende ook de Colruyt-groep er een verdeelcentrum voor de bevoorrading van winkels van o.a. Spar en Alvo.