HR-groep ASAP gaat door met het versterken van haar directie. Dirk Asselberghs, geboren en getogen in Sint-Katelijne-Waver, wordt CFO van het Genkse HR-bedrijf. Hij was in het verleden actief in diverse sectoren: verzekeringen, een groot advocatenkantoor, een marketingomgeving en safety consultancy.

“Natuurlijk boeide het functieprofiel van ASAP me”, verduidelijkt Dirk. “Maar vooral de bedrijfscultuur overtuigde me. De nadruk op enjoy (arbeidsvreugde) en de aandacht voor de medewerkers was te voelen van bij de eerste ontmoeting. Groei, marges en marktaandeel zijn belangrijk, maar uiteindelijk maken mensen het verschil.”

Een tweede reden om voor ASAP te kiezen, is het familiale karakter: “In een multinational ben je een radertje in een reusachtig geheel. Je focust er puur op jouw eigen taak. Hier maak je deel uit van het directieteam, waardoor je vanuit een helikoptervisie over uiteenlopende onderwerpen kan debatteren.”

De nieuwe CFO ziet twee duidelijke tendensen in de HR-sector: “Enerzijds zie ik nog groeimarge in de uitzendmarkt. De arbeidsmarkt in België is allesbehalve flexibel. Voor bedrijven is het dus niet eenvoudig om in te spelen op de wisselende marktvraag. Daarom is het logisch dat zij zoeken naar een variabele invulling van medewerkers.”

Anderzijds is de perceptie van uitzendarbeid in positieve zin gekeerd: “Interim is niet langer een noodoplossing voor mensen die geen vaste job vinden. Een groeiende groep kiest bewust voor tijdelijke opdrachten vanwege de vrijheid, het avontuur en de afwisseling. Voor ASAP is het een uitdaging om deze profielen aan zich te binden.”

Dirk Asselberghs noemt zichzelf een atypische finance manager, heilig overtuigd van het belang van samenwerking tussen mensen. “Als financiële afdeling zit onze belangrijkste klant intern. We staan ten dienste van andere afdelingen, en moeten dus bruggen slaan naar andere departementen.”