Yacht Club Volante – Arcomplan Marina in Klein-Willebroek, het vroegere Fevaca, krijgt er nieuwe troeven bij. Je kunt er vanaf nu varen met donut boats en op die leuke boten zelfs dineren. En in september opent het hotel in de jachthaven opnieuw zijn deuren.

De donut boats van Yacht Club Volante, die werden aangekocht in China, werden dinsdagmiddag officieel ingewijd door de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers. “De boten zijn uniek in België”, zegt havenmeester Maurits Cornelis. “De donut boats varen elke dag vier keer uit, na reservatie. Deze unieke vaartuigen ondersteunen ons nieuwe concept Dineren op het water. Bij deze formule kunnen de bezoekers in een donutbootje genieten van mosselen of zeevruchten. De bootjes zijn geschikt voor groepen tot zes personen en indien er kinderen meevaren, kunnen er zelfs acht personen in zitten.”

Vakantiegevoel

In Klein-Willebroek krijg je nu echt een vakantiegevoel door de jachthaven, de vernieuwde sluis en kaaimuren en de typische bruggen. Het terras van Yacht Club Volante in bootstijl grenst aan de binnenjachthaven. Arcomplan – Marina heeft ligplaatsen voor boten van 4 tot 18 meter met alle nodige faciliteiten. De havenmeesters werken er hard aan om de ligplaatsen binnen korte termijn te vullen.

En ook het hotel op de site, dat in november vorig jaar sloot na een faillissement, wordt nieuw leven ingeblazen. Algemeen manager Naomi Van Roosbroeck van Yacht Club Volante: “We streven ernaar het hotel opnieuw te openen in de loop van september. Net zoals vroeger zullen er twintig kamers zijn. In de toekomst worden dat er misschien meer. We blijven het hotel ook zelf uitbaten.”