Dimitri wordt luchtballon

luchtballon dimitriDimitri, het animatiefilm-vogeltje dat werd ontwikkeld door de Mechelse animatiefilmstudio Beast Animation, krijgt een maxi-versie in de vorm van een luchtballon. Yves Lannoy Ballooning uit Meerhout sloot een licentieovereenkomst met verschillende tv-producenten en exploiteert de luchtballon in alle exclusiviteit de komende vijf jaar.

“Het gaat om een prestigieus project omdat het een ballon is in een speciale vorm”, legt zaakvoerder Yves Lannoy uit. “De ballon heeft een draagvolume van 3000 m³ en werd volledig digitaal geprint om het animatiefilmfiguurtje Dimitri zo natuurgetrouw mogelijk uit te beelden.”

De animatieserie Dimitri is bedoeld voor kleuters van 3 tot 6 jaar en werd reeds getoond op Ketnet. De serie werd door Beast Animation opgenomen in Stop Motion, een techniek waar de Mechelse firma zich in heeft gespecialiseerd. De serie wordt gemaakt met poppen, en elke beweging van de poppen wordt gefotografeerd en zo gemonteerd dat de illusie van beweging ontstaat. Voor Dimitri kreeg Beast Animation op het befaamde Festival D’Ottawa de prijs van de beste animatieserie voor kinderen.

Beast Animation maakte onder meer ook de begingeneriek van Man Bijt Hond en de commercial met het levende kopje koffie dat houdt van Lotus speculaas.

De serie Dimitri is een coproductie van Beast Animation met Ketnet, het Franse Vivement Lundi en France Télévisions, Nadasdy Film en RTS uit Zwitserland en Mollywood uit Mol.