MECHELEN – Een enorm digitaal reclamebord dat door de Mechelse binnenstad rijdt, kan tellen als publiciteit. Modezaak Cassari, Tuinhuizen Cockaerts en Restaurant Leliëndal kunnen daar over meespreken. Zij kwamen als eerste aan bod.

Het digitale reclamebord Digibuzz kadert in de campagne Scoor Lokaal Met Digitaal van Telenet Business. Met de campagne wil Telenet Business zoveel mogelijk Vlaamse ondernemers en kmo’s ondersteunen bij het online promoten van hun business. In totaal werden meer dan 200 ondernemingen geselecteerd. Zij kunnen naast de Digibuzz rekenen op ondersteuning via een Facebookcampagne en gratis digitaal advies.

Philippe Casaert van Cassari: “Wij zitten al meer dan 30 jaar in het vak en ondervonden dus als geen ander hoe promo maken veranderde. Om digitaal bij te blijven hebben we al jaren een Facebookpagina, maar daarop hadden we tot nu toe nog geen advertentiecampagne gedaan. Het rondje van de Digibuzz is mooi meegenomen maar vooral de Facebookcampagne en het gratis advies komen dus goed van pas.”

Uit een onderzoek in opdracht van Telenet Business blijkt dat een vierde van de zelfstandigen geen tijd heeft om na te gaan hoe online toepassingen hun zaak zouden kunnen promoten of laten renderen. Maar liefst 43% heeft geen website, 56% heeft geen Facebookpagina en 34% geen van beide.

Online en offline aanwezigheid

Telenet koos bewust voor een combinatie van online advertising en een meer traditionele vorm van reclame. De kracht zit hem volgens Telenet in de juiste mix van online en offline aanwezigheid van een zaak of onderneming. Philippe Casaert is alleszins heel tevreden met de actie: “We kregen in een mum van tijd heel wat fijne reacties op onze promo op de DigiBuzz. Hopelijk creëert de Facebookcampagne een even gunstig effect voor onze zaak.”

Ook andere Mechelse ondernemers krijgen in de loop van december een bezoek van de DigiBuzz. De komende weken komen nog Vingerhoets-Optics, Geprint.be, Poulain Carmin, Brasserie Carlton, Patisserie De Ruyter, Gentry/Trentuno, Slagerij-traiteur Devroye Benny, Three-Sixty, Supergoods, Newfusion, ERA Peeters & Verboven, B&C Carstyling, De Gouden Kooi, Krea Tegel en Bloemen Ixora aan bod.