Toerisme Vlaanderen investeert 1.264.216 miljoen euro om Vlaanderen verder uitbouwen en promoten als een kwaliteitsvolle en toegankelijke bestemming. 50 uitbaters van logies kunnen zo rekenen op een extra impuls. Verblijfpark Diepvennen in Londerzeel krijgt 50.000 euro.

De subsidies dienen voornamelijk om werk te maken van volledig toegankelijke logies en kind- en familievriendelijke voorzieningen. Daarnaast is er ook geld voorzien voor zorgspecifieke investeringen en investeringen in de aanleg of inrichting van camperplaatsen. “Dergelijke investeringen zijn voor de uitbaters niet altijd meteen rendabel, en net daarom is een steuntje in de rug via subsidies zo belangrijk”, aldus Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Het totale subsidiebedrag wordt verdeeld over 21 logies in West-Vlaanderen, 10 in Limburg, 9 in Oost-Vlaanderen en telkens 5 in Antwerpen en Vlaams-Brabant.

Diepvennen

Diepvennen ligt langs de A12 in Londerzeel en biedt met haar camping uitgeruste toeristische kampeerplaatsen en vaste staanplaatsen. Op het terrein zijn ook trekkershutten, chalets en caravans te huur. Daarnaast beschikt het domein over een waaier aan recreatie met onder meer een zwemvijver van drie hectare, een openluchtzwembad en twee tavernes.

Logiesuitbaters die dit jaar uit de boot vielen, kunnen tussen 1 januari en 30 april 2018 een nieuwe subsidieaanvraag indienen bij Toerisme Vlaanderen.