D’Hoogh dooft de lichten

dhooghrestaurant“Op zondagmiddag 7 december dooft D’Hoogh voor altijd de lichten op de Mechelse Grote Markt.” Dat staat te lezen op de website van D’Hoogh, het enige sterrenrestaurant van Mechelen. De broers Erik en Walter D’Hoogh en hun echtgenotes Annie en Daniëlle hebben het statige herenhuis De Beitel, de Passer en ’t Penseel verkocht. De verkoop gebeurde via het Mechelse immokantoor Engel & Völkers. “Binnenkort verandert ons prachtige huis van eigenaar. Het zijn kunstminnende kopers die het statige karakter en de bouwhistorische waarde zullen koesteren. Maar het zal geen restaurant meer zijn”, aldus de mededeling van de familie D’Hoogh.

Wat de kopers, het echtpaar Loertscher-Chou uit Boortmeerbeek, met het pand gaan doen, is nog niet duidelijk. Een ander restaurant wordt niet helemaal uitgesloten, maar een invulling met een exclusieve winkel of een combinatie van kantoor en appartementen behoren eveneens tot de mogelijkheden.

D’Hoogh bestaat 35 jaar en heeft al 32 jaar een Michelinster. De eigenaars hadden al geruime tijd geleden aangekondigd dat een koper welkom was. De kinderen wilden de zaak niet overnemen.