Foto Joris Herregods.

Foto Joris Herregods.

DHL Supply Chain in Bornem, de site aan Klein-Mechelen, sluit de deuren tegen mei 2016. Dat meldt Gazet van Antwerpen. 80 werknemers (60 arbeiders en 20 bedienden) verliezen daardoor meer dan waarschijnlijk hun baan.

De intentieverklaring tot sluiting werd reeds eind september aan de ondernemingsraad overgemaakt maar lekte pas nu in de informatiefase uit. De vestiging wordt gesloten omdat de enige klant van de site in Bornem, Levi Strauss, dichter bij zijn klanten wil zitten maar wel bij de internationale groep DHL wil blijven. Daarom zou het werk voor Levi Strauss verhuizen naar het Duitse Unna bij Dortmund.

De directie van DHL Supply Chain bevestigt bij monde van personeelsdirecteur Walter Leysen de intentieverklaring. “Wij zijn daar uiteraard ook niet gelukkig mee en het was voor de mensen een schok. Maar als de klant beslist te verhuizen, kunnen wij niet anders. Binnen het contractsysteem is dat overigens niet de eerste keer. Wij hopen toch mensen naar andere DHL-vestigingen te kunnen laten doorstromen. Maar over de modaliteiten moet worden gepraat.”

De divisie DHL Supply Chain stelt in België 900 mensen te werk verdeeld over acht vestigingen in o.a. Mechelen, Bornem (twee zetels), Meer, Londerzeel en Opglabbeek.