DHL Pharma Logistics bouwt site Boortmeerbeek uit

DHL PharmaDHL Pharma Logistics bouwt zijn vestiging in Boortmeerbeek uit tot een strategische hub voor de Benelux-markt. Tot nu toe verzorgde Boortmeerbeek de distributie voor slechts één klant, maar nu worden de activiteiten van de site in Boortmeerbeek uitgebreid. Er is een contract afgesloten met een nieuwe, niet nader genoemde farmaceutische klant, voor de distributie in de Benelux van farmaproducten naar de groothandel, hospitalen en apotheken.

“Met die bijkomende klant kunnen we schaalvoordelen genereren en beide klanten kunnen van elkaar leren”, zegt Daniel de Oliveira, Regional Marketing Manager technology sector MLEMEA and Benelux bij DHL Supply Chain. DHL Pharma Logistics is een strategische divisie van DHL Supply Chain.

Het bedrijf heeft nu drie strategische hubs in België. Naast Boortmeerbeek zijn dat Lot en Huizingen. Vanuit de hubs loopt niet alleen de distributie naar de groothandel, hospitalen en apotheken. Er wordt ook aan stalenbeheer gedaan en er worden verpakkingsdiensten uitgevoerd. De extra volumes en de nieuwe klant in Boortmeerbeek versterken volgens de groep de marktpositie en bevestigen de groeiambities van Pharma Logistics.

“Aangezien we exclusieve Life Sciences & Healthcare-sites op diverse strategische locaties in de Benelux kunnen aanbieden, zijn we voor farma- en biotechbedrijven een strategische partner geworden die zowel lokale, regionale als wereldwijde distributie vanuit de regio kan aanbieden”, aldus Fred Westdijk, vice-president Life Sciences & Healthcare-sector bij DHL Supply Chain Benelux.

Op de site in Boortmeerbeek werken 90 mensen. De vestiging heeft een oppervlakte van bijna 20.000 m². Er is ruimte voor 22.000 palletten onder gecontroleerde temperatuur en daarnaast zijn er nog eens 3.000 gekoelde palletplaatsen. De site heeft 20 laadpoorten. Boortmeerbeek staat in voor de distributie naar 500 klanten in 120 landen via 35 lokale distributiecentra.