DHL Freight wint HR Project of the Year

DHLDHL Freight is uitgeroepen tot HR Project of the Year 2015 tijdens de uitreiking van de Transport & Logistics Awards. Deze prijs beloont een project voor het beheer van Human Resources binnen een logistieke onderneming of de logistieke afdeling van een industrieel of commercieel bedrijf.

DHL Freight is de specialist van het vrachtvervoer binnen de wereldwijde organisatie DHL. De vestiging in Mechelen verzorgt onder andere de distributie van pakjes voor Amazon in België.

De jury was vooral ingenomen met de manier waarop DHL Freight in Mechelen erin is geslaagd om flexibel in te spelen op de wisselende vraag van zijn klant Amazon, de grootste webshop ter wereld. Iedereen kent de piek waarmee deze organisatie net voor de eindejaarsfeesten te kampen heeft. Vorig jaar is DHL Freight erin geslaagd om die periode perfect te overbruggen door een combinatie van een betere screening van de bijkomende uitzendkrachten en een goede begeleiding tijdens hun eerste dagen op de vloer. Deze maatregelen gecombineerd met een verbeterde administratie en planning hebben tot een vlotte afloop van de piekperiode geleid.