Marina De Groof, Luc Kiebooms, Kurt Bomhals en Carl Mariën.

Marina De Groof, Luc Kiebooms, Kurt Bomhals en Carl Mariën.

De Groof Immobiliën uit Sint-Katelijne-Waver wil zich onder de merknaam DGI steviger verankeren in de markt van het bedrijfsvastgoed en zijn activiteiten verruimen naar heel Vlaanderen. Daarom werd de vennootschap uitgebreid met drie nieuwe mensen die met hun expertise en jarenlange ervaring deze ambities mee zullen waarmaken.

Marina De Groof richtte in 1997 de firma DGI op. Van bij de start lag de focus duidelijk op de markt van het bedrijfsvastgoed. “Maar we willen meer zijn dan een goede regionale makelaar. We willen groeien en een belangrijke speler zijn in Vlaanderen met ook internationale contacten. Daarbij werkt het gewone businessmodel van de klassieke vastgoedmakelaar al lang niet meer. Het komt er nu op aan vraag en aanbod echt samen te brengen. Het vinden van de juiste partijen én een waardige, langdurige invulling van geschikte bedrijfsruimten, daar gaat het vandaag om”, legt Marina De Groof uit.

Drie nieuwe vennoten stappen mee in de zaak. Luc Kiebooms bouwde zijn expertise vooral op in het Antwerpse en de ruime regio daar omheen. De ervaring van Kurt Bomhals situeert zich voornamelijk in de Kempen. Carl Mariën is specialist in het beheer van bedrijfsvastgoed. Naast dit trio, dat samen meer dan 50 jaar ervaring op de teller heeft, is er Marina De Groof die tot nu toe vooral actief was in de regio Mechelen, Leuven en Vlaams-Brabant.

Carl Mariën en Kurt Bomhals zullen zich binnen DGI Beheer toeleggen op het beheer van bedrijfsgebouwen. Dit is een rechtstreeks gevolg van de overname van Vilicus Pro dat hiermee in feite een doorstart maakt met dezelfde klanten.

Marina De Groof: “De groei van DGI willen we op verschillende manieren realiseren. Met onze geografische schaalvergroting gaan we in de diepte. Maar we willen ook in de breedte evolueren. Naast de zuivere makelaardij bieden we daarom ook andere diensten aan, zoals schattingen en het beheer van beleggingsvastgoed voor corporate clients. Onderlinge wisselwerking is mogelijk dankzij de uitgebreide expertise en ervaring van de vier vennoten.”

Om klanten kwaliteitsvol te begeleiden, investeerde DGI de voorbije jaren fors in IT-ondersteuning. Het bedrijf heeft een eigen IT-dienst in huis, die instaat voor de eigen programmering en de service. DGI gelooft in de volledige digitalisering van de makelaardij om de klanten beter te ondersteunen.

“Dankzij onze sterke digitalisering kan de klant de inspanningen van DGI als makelaar en onze dienstverlening van a tot z monitoren. Die online-opvolging door de opdrachtgever gebeurt 24/24 en 7/7. Dat is uniek in de makelaardij en het spoort ons aan om altijd creatief te werken. We willen niet de grootste, maar wel de beste zijn in onze sector.”