MECHELEN – UNIZO Mechelen heeft samen met Mechelen MeeMaken vzw de genomineerden bekendgemaakt voor de Mechelse Troeven. Deze awards worden voor het eerst uitgereikt op 13 december.

De Mechelse Troeven zijn bedoeld voor mensen of bedrijven die het afgelopen jaar een positieve bijdrage leverden aan het Mechelse ondernemersklimaat. Er zijn vier awards: voor de Mechelaar van het jaar, de starter van het jaar, de Lifetime achievement award en dé Mechelse Troef voor de ondernemer van het jaar.

Dit zijn de genomineerden:

  • Voor de onderneming van het jaar: conceptstore De Borght, drankenhandel Quali Drinks, Shop Lily (kleding en accessoires) en restaurant Zahia’s Cuisine.
  • Voor de starter van het jaar: Bar Botanica, cultuurcafé en eventlocatie KUUB, Madzuli Agency (online marketing) en stadsimkerij Pro-Polis.
  • Voor de Lifetime Achievement Award: mannenmode Alibi (Oona Smets), Kennes + Elegeert Architecten (Koenraad Kennes en Elisabeth Elegeert), Sanitair De Coninck (Guido De Coninck) en Schockaert Kazen (Harry Schockaert).
  • Voor de Mechelaar van het Jaar: Charles Leclef (eigenaar Het Anker), Pita Saïd, Herman Van Goethem en Mark Uytterhoeven.

Meer uitleg over de genomineerden is te vinden op de website mechelsetroef.be. De winnaars van de onderneming en de starter van het jaar en van de Lifetime Achievement award worden gekozen door de leden van UNIZO Mechelen en Mechelen MeeMaken. Zij kunnen stemmen tot 10 december. Wie de award van Mechelaar van het jaar krijgt, wordt bepaald door het aanwezige publiek op de prijsuitreiking op 13 december in Winterbar Mirage.

De awards worden gemaakt in het inclusief creatief atelier Sjarabang waar kunst- en cultuurparticipatie van mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking bevorderd wordt,