In samenwerking met de steden Mechelen en Turnhout en Strategische Projectenorganisatie Kempen (SPK) brengt het designplatform ANTWERP. POWERED BY CREATIVES. lokale kmo’s in contact met creatieve ondernemers. De bedoeling is dat kmo’s en creatieve ondernemers samen op zoek gaan naar hun specifieke innovatiepotentieel.

Bedrijven worden gedwongen om te innoveren. Niet alleen door de exponentiële groei van technologie en de bijhorende digitale revolutie die producten, diensten en business modellen onder druk zetten. Ook de veranderende wetgeving dwingt bedrijven hun focus aan te passen.

Het is echter voor heel wat bedrijven niet altijd duidelijk hoe ze die innovatie het best aanpakken. Een creatieve expert kan zorgen voor een heel nieuwe invalshoek en bedrijven helpen tot creatieve oplossingen te komen.

Daarom organiseert het designplatform drie workshopdagen. Kmo’s en creatieve ondernemers kunnen dan samen aan de slag om een concreet plan van aanpak uit te werken. Hiermee kunnen de kmo’s na afloop van het traject starten om hun nieuwe business model te implementeren.

Bedrijven die meer informatie willen over de trajecten en zich kandidaat willen stellen, kunnen terecht op www.apbc.be/cocreatie.

Op 20 december is er tevens een infosessie in het Mechelse ondernemershuis Oh!.