De derde vestiging van MotoKledingCenter (MKC) komt in Zemst op de bovenverdieping van DeSchouwer Moto’s. Het Nederlandse bedrijf zou zijn eerste superstore in België openen in maart. MKC en DeSchouwer slaan de handen ineen om samen een plek te creëren waar motorrijders geïnspireerd worden door alles wat met motorrijden te maken heeft.

Na de opening van de twee Nederlandse vestigingen in Hazerswoude-Rijndijk en Tilburg steekt MKC dit jaar dus de grens over naar België. Deze beslissing komt er nadat de Belgische versie van de webshop www.motorkledingcenter.be begin 2015 werd gelanceerd. Na een rustige opstartperiode stromen nu de bezoekers, en daarmee ook de bestellingen, binnen. Ook Google heeft MKC in België gevonden, waardoor ze inmiddels sterk vertegenwoordigd zijn in de relevante zoekresultaten.

De ontwerpfase van de winkel, die een oppervlakte van 1.500 m² zal hebben, is zo goed als afgerond. “Bij MKC Zemst zullen motorrijders in een moderne en industriële omgeving hun hart kunnen ophalen aan de beste mix van A-merken motorkleding, helmen en accessoires”, klinkt het bij de initiatiefnemers. De bewuste keuze voor een samenwerking met DeSchouwer ligt voor de hand. DeSchouwer is een gevestigde naam voor de verkoop van nieuwe en tweedehands moto’s en staat bekend om zijn vakkundige onderhoudsgarage. Met MotorKledingCenter als specialist op het gebied van motorkleding en accessoires brengen beide bedrijven hun klanten meteen in contact met de andere partij. MotorKledingCenter zal vermoedelijk in maart de deuren openen tijdens het opendeur weekend van DeSchouwer Moto’s.