clemvercammenJuwelier Clem Vercammen uit Heist-op-den-Berg is volledig vernieuwd en heropent op maandag 17 november. De derde generatie staat er nu aan het roer. “Wij staan klaar voor de nieuwe shoppingbeleving”, zeggen zaakvoerders Ilse, Kristien en Gert Vercammen.

Het oude winkelpand werd gestript en heringericht. “Met de nieuwe zaak willen we beleving en comfort bieden aan alle klanten. Een snel bezoek, een snelle aankoop of een herstelling kunnen in de trendy afdeling van de winkel. Een discrete aankoop kan voortaan in alle rust. We bieden een kader aan waar dit mogelijk is. Met een aparte corner van Breitling en Omega is dit een uniek concept”, zegt Ilse Vercammen. “Winkelen moet leuk zijn”, vult Kristien aan. “Met onze nieuwe zaak willen we het aangename, het comfort en de discretie samenbrengen.” De zaakvoerders gaan er vol enthousiasme voor. “We hebben een fantastisch beroep. We maken elke keer opnieuw mensen gelukkig: de gevers én de krijgers!”

De heropening is een nieuw hoofdstuk in de historie van de familiezaak, die intussen al meer dan tachtig jaar geleden werd geopend. “Onze grootvader Jules Vercammen startte in 1932 in de Stationsstraat zijn horlogeriemaker-winkel. Na de verhuizing naar de Bergstraat nam hij er ook nog optiek bij”, vertelt Kristien. “Als middelste van drie broers nam onze vader Clem, ook horlogemaker en gepassioneerd door het vak, de winkel over in 1965. Hij bezorgde de winkel naam en faam.”

Nu staan Clem’s kinderen klaar om het werk van hun vader verder te zetten. Zowel Ilse, de oudste, als Gert, de jongste, vergaarden de nodige vakkennis, know how en diploma’s. Bijscholingen houden hen op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in de (Zwitserse) horlogewereld. Bovendien verdiepte Gert zich in de schitterende kant van het beroep, wat beloond werd met een diploma van de Hoge Raad voor Diamant. Achter de schermen houdt economist Kristien de touwtjes strak in handen.

Niet alleen de verkoop telt, maar ook de service nadien. “Onze dienst na verkoop is erg uitgebreid en enorm belangrijk”, stellen Gert en Kristien. Met het eigen herstelatelier hebben ze een grote troef in handen. Horlogemaker Dirk Sweert, al 32 jaar in dienst, schoolt regelmatig bij in het buitenland om zich de nieuwste technologieën in de horlogeriewereld eigen te maken. “Niet zonder trots zijn we één van de vijf officiële Breitling-ateliers in België. Als dealer van Zwitserse uurwerkmerken is dit noodzakelijk en schept dit toch enig vertrouwen.”
Maar Clem Vercammen staat ook sterk in het ontwerpen van nieuwe juwelen. “We ontwerpen juwelen volgens de wens van de klant, of naar eigen ontwerp. Bij zo’n creaties kunnen we eventueel gebruik maken van het eigen (oud) goud van onze klanten of eigen edelstenen. Dit is immers de streek waar vroeger de diamant hoogtij vierde. Nu worden talrijke oude juwelen van die tijd tot nieuwe hedendaagse juwelen omgevormd.”