reanimatie 15 leiders en leidsters van de Chiro in Willebroek kregen woensdagavond een EHBO-cursus in hun lokalen in de Emmanuel Rollierstraat.  Ze worden opgeleid door Delta Healthcare Consulting uit Willebroek, een groep verpleegkundigen gespecialiseerd in spoedgevallen en intensieve zorgen die graag hun EHBO- kennis en praktijkvoorbeelden delen.

In deze 3 uur durende opleiding EHBO komen preventie en eerste hulp bij de meest voorkomende ongevallen in de jeugdbeweging aan bod.  Met de zomerkampen voor de deur is wat EHBO-kennis ongetwijfeld handig. Bij een groep uitgelaten jongeren gebeurt er al eens een ongelukje.

De chiroleiding leerde hoe ze een slachtoffer moeten benaderen, wonden moet verzorgen en een patiënt kan reanimeren. Dit gebeurde onder meer via oefening op de reanimatiepoppen.

Delta Healthcare Consulting, gevestigd in het Willebroekse businesspark Rivium, is gespecialiseerd in het geven van cursussen EHBO en reanimatie aan bedrijven, kinderdagverblijven, woonzorgcentra, jonge ouders,…

Er zijn bijvoorbeeld cursussen bedrijfshulpverlening waarin noodsituaties op de werkvloer of op kantoor worden behandeld. Hoe benader je het slachtoffer? Hoe verzorg je een wonde? Hoe moet je reanimeren? Ook een cursus omgaan met een AED behoort tot het aanbod.