Delta Healthcare Consulting leert 45 ouders EHBO

DHCC 2Op dinsdag 20 september verzorgt Delta Healthcare Consulting uit Willebroek een EHBO-opleiding voor 45 ouders. Het gaat om een initiatief van Kinderopvang in je buurt uit Putte, dat de mama’s en papa’s van hun kleine bewoners bewuster moet maken van het belang van EHBO-kennis.

Delta Healthcare Consulting (DHCC) is gespecialiseerd in het geven van cursussen EHBO en reanimatie aan bedrijven, kinderdagverblijven, woonzorgcentra, jonge ouders, et cetera. Het bedrijf doet daarvoor beroep op een ongeval simulant, die er met levensechte situaties voor zorgt dat jonge ouders de aangeleerde knepen van het vak onmiddellijk in praktijk kunnen oefenen. En dat is heel belangrijk volgens DHCC. “Zelf doen, is gelijk aan beter onthouden. Bovendien is paniek vaak de eerste reactie bij het zien van wonden of slachtoffers. Door het creëren van levensechte situaties probeert DHCC de cursisten attent te maken op hoe ze reageren. Zo kunnen ze dit gevoel, indien nodig, proberen te overmeesteren wanneer ze er in de realiteit mee geconfronteerd worden”, klinkt het.

De medewerkers van de Kinderopvang in je buurt volgden dit jaar ook al een opleiding EHBO voor kinderen. Annick Brems, zaakvoerster van Kinderopvang in je buurt: “Wij vonden dit zo interessant, dat we dit ook aan de ouders wilden aanbieden. Hoe meer mensen EHBO kennen, hoe beter.”