Mechelen wordt na Brussel, Antwerpen, Gent, Luik en Leuven de zesde Belgische stad die de diensten van Deliveroo mag verwelkomen. Met dat concept kunnen gebruikers van de applicatie maaltijden bij hun favoriete restaurants online bestellen. Voor een surplus van 2,5 euro pikken fietskoeriers de gerechten ter plaatse op en brengen ze vervolgens tot bij de gebruikers thuis.

De fietsende maaltijdbezorgers zullen in het begin voornamelijk ’s middags en ’s avonds te zien zijn. “Andere diensten zoals leveringen in de namiddag of ontbijt volgen snel”, laat Deliveroo weten. De fietskoeriers leveren over een oppervlakte van 13 vierkante kilometer, gaande van het Mechelse centrum tot aan de rand van de ring. Zij zullen gerechten van een aanzienlijk aantal Mechelse restaurants leveren. “Le Pain Quotidien, Ellis Gourmet Burger, Basic Italian, Cosma, Sister Bean en Moochie gaven reeds aan te willen samenwerken”, luidt het.

Restaurants die ook mee in het verhaal van Deliveroo willen stappen, kunnen zich nog aanmelden. Daarnaast is Deliveroo steeds op zoek naar enthousiaste fietsers om zijn leveringsdienst in Mechelen te versterken. “We bieden een flexibele job voor sportieve en sympathieke mensen die op zoek zijn naar een nieuwe uitdaging”, klinkt het bij de organisatie. “Je bepaalt telkens zelf wanneer je werkt en wij bezorgen dan het nodige materiaal.”

Deliveroo is ontstaan in 2013. Het initiatief kreeg vorm in de Britse hoofdstad Londen en werd vond inmiddels haar weg naar verscheidene Europese grootsteden. De naam is een samentrekking van de Engelse woorden to deliver (leveren) en kangaroo (kangoeroe). Net als deze dieren hun kleintjes met de nodige zorg vervoeren, doen de fietsers hetzelfde met gerechten van verscheidene restaurants. Sinds 2015 is Deliveroo actief in België.