Dekoinvest koopt De Fortuin

Foto Joren De Weerdt

Foto Joren De Weerdt

De gemeenteraad van Lier heeft op 1 september de verkoop van De Fortuin goedgekeurd. De voormalige horecazaak aan het Felix Timmermansplein die eigendom was van de stad Lier stond te koop sinds de laatste uitbater vier jaar geleden failliet ging. De verkoop sleepte heel lang aan omdat niemand er de oorspronkelijke vraagprijs voor over had. De stad zette het gebouw dat dateert uit 1672 eerst te koop voor 1,7 miljoen. Later zakte de prijs, eerst naar 850.000 euro en dan naar 650.000. Nu wordt het gebouw dus verkocht voor iets meer dan 450.000 euro.

De nieuwe eigenaar is Dekoinvest nv uit Mechelen dat wordt geleid door Ann Smets. Zij is tevens zaakvoerder van de feestzalen Hof van Beatrijs in Lier en echtgenote van Johan Willemen, CEO van Willemen Groep en recent benoemd tot voorzitter van de Europese bouwfederatie FIEC.

Ann Smets kondigt een grondige renovatie aan van het pand dat na zoveel jaren leegstand en niet optimaal beheer verwaarloosd is. “We willen er opnieuw een eyecatcher voor toeristen van maken. De renovatie gebeurt in overleg met het agentschap Onroerend Erfgoed, want het gebouw is beschermd. Nog vóór de zomer van 2015 willen we op het gelijkvloers van het gebouw opnieuw een horecazaak openen. Er komt ook een nieuw ponton met een terras over het water. Gelukkig kan ik voor de renovatie ook een beroep doen op de bouwexpertise van mijn echtgenoot.”

De Fortuin heeft al een link met de familie van Ann Smets: haar broer Yves baatte de zaak met succes uit in de jaren tachtig. “Het pand heeft zeker nog potentieel als horecazaak, en het wordt één van de mooie historische feestlocaties voor onze klanten, samen met het Hof van Beatrijs en feestzaal Lerenveld in Lint.”