Terwijl op Canvas het tweede seizoen start van De Kleedkamer, een gesprekkenreeks met ex-voetballers, werkt DeklatBinnen volop aan een nieuw project voor Canvas. Het jonge Mechelse productiehuis verzorgt op vrijdag 31 maart een volledige dag een live televisie-uitzending over het parcours van de Ronde van Vlaanderen. “De voorbije jaren waren we veel met voetbal bezig, maar er is nog een andere sport die leeft in Vlaanderen”, zegt zaakvoerder Evert Winkelmans, die samen met Rutger Verbeek de basis van het productiehuis vormt.

DeklatBinnen is momenteel druk in de weer met de voorbereidingen voor een ode aan de Ronde van Vlaanderen. “We gaan een live televisieprogramma maken dat loopt van 8 uur tot 20 uur over het sportieve, culturele erfgoed rond het parcours van Vlaanderens mooiste.” Net als bij De Kleedkamer is ook in het nieuwe project Ruben Van Gucht de centrale figuur. “Ruben zal alleen het parcours van de Ronde van Vlaanderen fietsen en onderweg gebeurt er vanalles. Het is zeer interactief met tal van interviews.”

Het jonge Mechelse productiehuis wil nu nog verder inzetten op diepere content in de sport. “Diepere verhalen in combinatie met mooie beelden spreekt aan. We willen deze aanpak verder uitwerken.”

Evert Winkelmans en Rutger Verbeek doen voor hun projecten regelmatig een beroep op een tiental freelancers. Ondertussen zijn ze al twee jaar gevestigd in een kantoor op het gelijkvloers van Campus De Ham bij Thomas More, dat vanuit de hogeschool bedoeld is voor start-ups. “Wij zijn een op en top Mechels bedrijf en willen in deze stad naar een groter kantoor verhuizen, waar ook plek is voor de freelancers”, zegt Winkelmans. “We hopen dat er binnenkort andere jonge mensen onze plek hier innemen en ook aan een boeiende weg timmeren.”