Bar International DenemarkenVlaamse investeringsmogelijkheden onder de internationale aandacht brengen, is de doelstelling van Bar International. Op de intussen drieëntwintigste editie mocht Voka – Kamer van Koophandel Mechelen woensdag met mevrouw Louise Bang Jespersen de ambassadrice van Denemarken rondleiden langs enkele economische blikvangers van de Mechelse regio.

Onder meer de Willebroekse burgemeester Eddy Bevers, gedelegeerd bestuurder Frédéric Achten van Voka – KvK Mechelen en afgevaardigden van Flanders Investment and Trade en Waterwegen en Zeekanaal NV vergezelden de Deense ambassadrice in België, mevrouw Louise Bang Jespersen, op haar werkbezoek aan de inland containerterminal TCT en het logistiek centrum van ODTH in Willebroek. Voorts leerde ze aan de hand van verschillende presentaties tijdens een korte rondvaart op het Zeekanaal de Mechelse regio en haar economische troeven beter kennen.

“België en Denemarken lijken op een aantal vlakken sterk op elkaar. Beide landen hebben een vergrijzende bevolking en op economisch vlak is er onder meer de gedeelde focus op de cleantech”, gaf Louise Bang Jespersen aan. “Anderzijds is Denemarken wel dubbel zo groot dan België, maar telt het slechts de helft van het aantal inwoners hier. Voorts zet Denemarken ook sterk in op groene energie. Waar vandaag groene energiebronnen twintig procent van de benodigde energie leveren, moet dat in 2050 de volle honderd procent zijn.”