Remco Dumortier en Alexander Backx. © WeTasker

MECHELEN – We Tasker, de online community voor het plaatsen en uitvoeren van taken met basis in Mechelen, benadrukt in verband met de commotie rond deeleconomie-platformen dat zijn gebruikers allemaal voorzien worden van een verzekering

We Tasker werd pas dit jaar in Mechelen opgericht door Remco Dumortier, voorheen verantwoordelijk voor het opstarten van Reynaers Aluminium in Casablanca en Tunis, en IT-consultant Alexander Backx. “De filosofie achter WeTasker is dat er vaak iemand letterlijk achter de hoek beschikbaar is om een klus uit te voeren die je zelf niet kunt of wilt aanpakken. Maar de zoektocht naar de geschikte persoon is vaak lang en tijdrovend. WeTasker verbindt consumenten met elkaar om taken te plaatsen en uit te voeren.”

Met slechts enkele muisklikken wordt een taak geplaatst, bijvoorbeeld een haag scheren of een kamer schilderen. “Daar kan op geboden worden door WeTaskers die als particulier willen bijverdienen. Via privé chat kunnen de details van de klus worden besproken.”

Remco en Alexander geloven zeer sterk in deeleconomie. “Omdat het mensen met elkaar verbindt en decentraal werkt. Niemand hoeft het alleenrecht op een goed of dienst te bezitten. Het systeem biedt voor elke individu financiële voordelen, en bovendien is het vaak een milieuvriendelijk alternatief.”

Verzekering

Met WeTasker willen ze iedereen de mogelijkheid geven om legaal te kunnen bijklussen. “Vroeger werd er vooral in het zwart bijgeklust, en daardoor kon er ook geen beroep worden gedaan op een verzekering bij een ongeval. Nu de wet rond de deeleconomie is goedgekeurd, kunnen wij de WeTaskers tegen een zeer voordelig belastingtarief (10%) laten genieten van een verzekering.”

Zowel de opdrachtgevers als de uitvoerders zijn beschermd met een BA verzekering tegen lichamelijke en materiële schade tot 2.5 miljoen euro per schadegeval, indien de opdrachten via WeTasker worden uitgevoerd. Ook eventuele schade aan derden is verzekerd.

“Bescherming van onze gebruikers vormt de basis van WeTasker. Zo wordt zwartwerk een minder aantrekkelijke oplossing om kleine klussen uit te voeren.”