Bert en Marc Van den Broeck van HV-Interieur in Heist-op-den-Berg hebben Decohome De Cock (DHS bvba) van de familie De Cock in Booischot overgenomen. De nieuwe eigenaars hebben zowel het pand aan de Liersesteenweg 7B in Booischot als de activiteiten en het personeel van DHS bvba overgenomen. De zaak heet voortaan Decomundo Interiors. Alle activiteiten van de interieurzaak worden verdergezet en het personeel blijft in dienst.

“We hadden viavia vernomen dat Myriam De Cock interesse zou hebben om haar zaak stop te zetten en over te laten”, zegt Robin Van den Broeck, business manager van HV-Interieur. “Mijn vader Bert Van den Broeck heeft dan het initiatief genomen en gesprekken aangeknoopt. Dat heeft na een paar maanden geresulteerd in een overname.”

Initieel was HV-Interieur enkel geïnteresseerd in een overname van de gebouwen als vestiging voor Decomundo (outdoor living), een zelfstandige onderneming die door een deel van de familie Van den Broeck geleid wordt en nu nog in het Industriepark van Heist-op-den-Berg is ondergebracht. Maar de familie De Cock wilde haar klanten, leveranciers en personeel niet in de steek laten en uiteindelijk werd beslist om het volledige handelsfonds over te nemen.

“Vanaf nu bestaan HV-Interieur en Decomundo Interiors naast elkaar. Er zijn geen grote veranderingen gepland, noch in de ene, noch in de andere zaak. De zetelstoffeerderij die gevestigd was in de magazijnen van Decohome De Cock, is verhuisd naar het industriepark van Aarschot, en het schildersbedrijf van Benny Heremans gaat verder in Begijnendijk onder de naam Schilder- en decoratiewerken De Cock Projects. De ruimte die vrijkomt door het vertrek van de twee bedrijfjes, wordt vanaf het voorjaar ingenomen door Decomundo Outdoor, dat nu nog gevestigd is in het Industriepark in Heist-op-den-Berg. ”

Voor het personeel van het vroegere Decohome De Cock verandert er niet veel. “Het winkelpersoneel blijft per plaatse en het personeel van het confectie-atelier werkt vanaf nu in het atelier van HV-Interieur in Heist-op-den-Berg. Beide ateliers zijn samengevoegd.”

HV-Interieur, Decomundo Interiors en Decomundo Outdoor hebben nu samen 45 personeelsleden.