Davy Crols en Daphné Van Dyck

Davy Crols en Daphné Van Dyck

Vijf jaar geleden beslisten Davy Crols en Daphné Van Dyck om De Zorgwinkel – Thuisverpleging op te starten. Davy Crols had er dan al een bijzondere carrière in de zorg opzitten, voornamelijk op de spoedafdeling van UZA en ook als rechterhand van Luc Beaucourt bij het V-Med-team bij internationale rampen. Vanuit Niel wordt verpleging aan huis aangeboden in de gemeenten Niel, Schelle, Aartselaar, Hemiksem en Wilrijk. In totaal bestaat het team uit tien verpleegkundigen, die continu paraat staan om de mensen thuis te verzorgen.

De dienstverlening van De Zorgwinkel – Thuisverpleging is zeer divers. “Uitgezonderd hulp bij het wassen en kleden gebeuren al de zorgen die bij de patiënt door ons worden verleend, op voorschrift van een arts”, legt Davy Crols uit. “Het gaat van hulp bij wassen en kleden, wondverzorging, tot het geven van inspuitingen, toedienen van infusen en zorg en plaatsen van blaas-, maagsondes en sondevoeding. Ook stomazorg en palliatieve zorgen behoren tot de mogelijkheden.” Alle verpleegkundigen zijn geconventioneerd, wat betekent dat ze aan de door het RIZIV voorgeschreven tarieven werken. “Aangezien wij afstand doen van remgelden en onder het derde-betalersysteem werken, dienen patiënten aan ons niets te betalen. Alle verleende zorgen worden rechtstreeks en door ons aan het ziekenfonds gefactureerd.”

De Zorgwinkel – Thuisverpleging is 24 op 24 te bereiken via telefoon en mail. Om de continuïteit van de dienstverlening te verzekeren, werken Davy en Daphné samen met nog enkele andere verpleegkundigen: Tineke Steenackers, Veerle Van Hoogendorp, Joke Vastenavond, Sharon Stienlet, Laurence Daugimont, Evi Vermeir, Lisbeth Braconier en Jade De Meyer. “We zijn een samenwerkingsverband waarbij elke verpleegkundige op zelfstandige basis actief is, maar we voor een goede coördinatie en opvolging alle communicatie via één centraal punt laten verlopen”, vertelt Crols. Zij hebben ook een webwinkel met een uitzonderlijk gamma aan hulpmiddelen. “Via onze webwinkel www.dehulpmiddelenwinkel.be bedienen we op dit moment onze patiënten en een ruim cliënteel verspreid over heel Vlaanderen en Nederland.”