De Mechelse boekhandel De Zondvloed bundelt de krachten met academische opleidingsorganisatie Background Educations uit Sint-Katelijne-Waver. Ze lanceren samen een online boekenplatform.

Johan Vandenbroucke van De Zondvloed in de Mechelse Onze-Lieve-Vrouwestraat heeft jarenlange ervaring met zijn onafhankelijke boekhandel, maar miste iets op het niveau van digitalisering. Start-up Background Educations heeft hem een oplossing geboden met een nieuw online digitaal boekenplatform. De nieuwe samenwerking is een uniek verbond tussen een ondernemer met ervaring en een innovatieve starter die allebei mensen willen inspireren.

De partners lanceren een online boekenverkooppunt voor mensen die op zoek zijn naar recente en vlot leesbare werken van universiteitsprofessoren uit Vlaanderen en Nederland. Het gaat om een verrassende selectie boeken over filosofie, literatuur, psychologie en maatschappelijke vraagstukken die kan worden aangekocht via de website backgroundeducations.eu/product-categorie/boeken/

“De geselecteerde werken werden geschreven door vakexperts die ook als docent lesgeven bij Background Educations”, zegt Caro Lemeire, oprichter en directeur van Background Educations. “Daarnaast zijn deze experts verbonden aan een binnen-  of buitenlandse universiteit. Het online boekenplatform dat we gelanceerd hebben, is een aanvullende manier om hun kennis in de kijker te zetten en deze ook beschikbaar te stellen op een zo laagdrempelig mogelijke manier;”

Duurzame ondernemers

“We hebben als duurzame ondernemer bewust gekozen voor De Zondvloed als verdeler voor onze boeken, omdat we de onafhankelijke boekhandel willen ondersteunen. De boeken die besteld worden via ons online platform, kunnen worden verzonden naar een thuisadres, maar kunnen eveneens gratis worden opgehaald in de verkooppunten van De Zondvloed in Mechelen of Roeselare. Zo vinden mensen ook de weg naar de onafhankelijke boekhandel en kunnen zij een interessant assortiment boeken ontdekken dat anders is dan de populaire bestsellers. Bovendien is De Zondvloed meer dan een boekhandel, het is ook een culturele ontmoetingsplaats.”

In het kader van de academische avondopleiding Literatuur van Background Educations hebben beiden samen al wat culturele events georganiseerd voor cursisten. De Zondvloed hecht veel belang aan het ondersteunen van lokale, innovatieve organisaties als Background Educations.