Ziekenfonds De Voorzorg heeft zijn Mechels kantoor in de Désiré Boucherystraat 17 grondig gerenoveerd, met full service als motto. Er werd gekozen voor een moderne omgeving die afgestemd is op een vernieuwd en toekomstgericht dienstverleningsconcept. Na 2 jaar zijn de werken afgerond en ontvangt het ziekenfonds de leden in het compleet gerenoveerd kantoor.

“Als ziekenfonds evolueerden we de afgelopen jaren meer en meer naar een organisatie die haar leden bijstaat door gepast advies te geven. Deze rol wordt in de toekomst nog belangrijker. Dat vereist een andere setting”, legt provinciaal secretaris Jimmy Schevernels uit.”

De rij van afgesloten loketten waar mensen moesten rechtstaan, was goed om doktersbriefjes uit te betalen, maar om advies op maat te geven, zijn ze niet meer gepast. “De klassieke balies verdwenen daarom en er kwam een infobalie waar we bezoekers snel helpen met korte vragen, simpele zaken of documenten. We gaan meer op afspraak werken, maar zeker niet uitsluitend. De infrastructuuraanpassingen die in Mechelen gebeurden in functie van onze vernieuwde werking trekken we de komende jaren door in onze andere kantoren.”

Onthaal

Elke dag ontvangt dit kantoor bijna 500 bezoekers. De onthaalruimte kreeg dan ook de nodige aandacht, met comfortabele zetels, leesvoer en wifi.

De Voorzorg is al sinds de jaren 60 gevestigd in de Désiré Boucherystraat 17 en dat blijft zo. “We hebben een band met deze locatie en wilden sowieso in het hart van de stad aanwezig blijven. De vertrouwde medewerkers zijn gebleven en het kantoor huisvest ook specialisten van de Dienst Maatschappelijk Werk, Pensioenservice, adviserende artsen …”

Het vernieuwde kantoor is vanaf 28 september open voor het publiek.