StrijkwinkelOp 19 november 2005 opende De Strijkwinkel in Zemst zijn deuren. Naar aanleiding van deze tiende verjaardag werden de medewerksters op 19 november letterlijk in de bloemen gezet.

In De Strijkwinkel naast het Zemstse  OCMW-gebouw in de Hoogstraat wordt al tien jaar op ambachtelijke wijze gestreken. Alle soorten wasgoed passeren de strijkijzers en -planken; een rol of mangel vind je er niet terug. Het is een bijkomende dienstverlening die OCMW Zemst aanbiedt aan haar inwoners en die uitsluitend betaald kan worden met dienstencheques.

“De Strijkwinkel is al tien jaar lang een klein bedrijf op zich, waar handvaardige mensen hun kunnen met liefde voor het vak uitoefenen”, zegt Erik Moens. “Dankzij de dienstencheques kan je als gebruiker bovendien aan een voordelig tarief van deze dienstverlening gebruik maken.”

Om deze tiende verjaardag op gepaste wijze te vieren, kregen de strijksters een grote bos bloemen. Het zijn immers deze hardwerkende dames die de Strijkwinkel zo lang draaiend hebben gehouden.