De Nekker krijgt Blauwe Vlag

nekkerDe Bond Beter Leefmilieu (BBL) en de Foundation for Environmental Education (FEE) hebben zoals gewoonlijk op 28 april de Blauwe Vlaggen uitgereikt. Provinciaal Recreatiedomein De Nekker heeft voor de vierde keer een Blauwe Vlag veroverd. Hiermee onderscheidt het domein zich op het vlak van duurzaam toerisme. De Nekker zet zich met overtuiging in voor kwaliteit en milieu.

“De Blauwe Vlag is een kwaliteitskeurmerk dat niet makkelijk te behalen is. Elk jaar moeten de organisaties het kwaliteitslabel opnieuw verdienen en het Provinciale Recreatiedomein De Nekker slaagde hier al meermaals in. Dat getuigt van een enorm inzettingsvermogen, zowel op het vlak van waterkwaliteit als van omgeving, milieuzorg en -educatie en veiligheid”, zegt Bruno Peeters, gedeputeerde voor toerisme en recreatie- en groendomeinen.

Provinciaal Recreatiedomein De Nekker biedt ontspanning voor het hele gezin. Je vindt er een zandstrand met ligweide waar je kan genieten van de zon, een water- en zandspeeltuin, een vernieuwd minigolfparcours en diverse picknickplaatsen. De Nekker reinigt het strand dagelijks met een zeefmachine en de ligweide wordt manueel gecontroleerd op netheid. Hierbij speelt ook het milieu een belangrijke rol; De Nekker gebruikt enkel ecologische schoonmaakproducten.