De Lijn“Zelfs in budgettair krappe tijden willen we blijven investeren in de werkomgeving van onze chauffeurs”, zei Johan Van Looy, directeur van De Lijn Vlaams-Brabant, bij de opening van de vernieuwde stelplaats voor bussen van De Lijn in Londerzeel.

Vijf maanden lang werd gewerkt aan de uitbreiding van de bestaande stelplaats die een investering van 600.000 euro vergde. “De stelplaats werd uitgebreid aan de westelijke zijde waar ook een nieuwe ingang werd gemaakt. Er kunnen nu achttien bussen staan in plaats van negen. Er is nu ook een tankinstallatie en alle bussen werden uitgerust met perslucht en batterijladingen zodat ze ’s morgens niet te lang stationair moeten draaien, zodat er minder geluidshinder is voor de omwonenden, we minder diesel verbruiken en er minder milieuhinder is. Conform de milieuvoorschriften hebben we tevens een geluidsscherm aangelegd.”

Burgemeester Jozef De Borger van Londerzeel is tevreden met de inspanningen van De Lijn, die werden uitgevoerd in overleg met het gemeentebestuur. “De hinder voor de buurt is drastisch verminderd en de activiteiten hebben nu verder van de huizen plaats.”