De Kuub schiet in gang

dekuubAfgelopen weekend is het Mechels cultuurcafé De Kuub officieel geopend met een driedaags feest met DJ’s en performers.

Uitbaters Jasper Benn, Jasper Meysmans en Koen Ver Donck zijn er met enthousiasme ingevlogen en zijn tevreden met de eerste reacties: “Bedankt Mechelen! Jullie waren (en zijn) fantastisch, en we voelen ons meer dan welkom.”

De Kuub is geen klassiek café. Op de drankenkaart staan naast de klassiekers ook diverse soorten huisgemaakte ijsthee, biologische limonades, seizoensbieren en whisky, en in het weekend zijn er ook huisgemaakte taartjes.

Zoals het hoort in een café met cultuur worden in De Kuub events georganiseerd die een zo divers mogelijk publiek aantrekken. De uitbaters doen er alleszins alles aan om dat te bereiken. Je kunt in de toekomst in De Kuub terecht voor comedy-acts, jamsessions en kunst-events.

Concessiehouder van De Kuub is stadsbrouwerij Het Anker. De concessie werd toegekend voor vijf jaar.

Het café met de karakteristieke gouden kubus erboven is te vinden aan de Minderbroedersgang 3A en het terras geeft uit op een autovrij plein dat omsloten wordt door het Cultuurcentrum, de Academie en Beeldsmederij DE MAAN.