STEENHUFFEL – Brouwerij De Hoorn uit Steenhuffel lanceert een nieuw amberkleurig zwaar bier: ARTHUR’S LEGACY AERTS 2016. De brouwers en ingrediëntenmeesters lieten zich voor dit brouwsel inspireren door het roemrijke bier Aerts 1900 van de voormalige Brusselse Brouwerij Aerts.

De hedendaagse interpretatie van het originele recept resulteert in een amberkleurig zwaar bier van 8,2 % vol./alc. De hopmeester selecteerde Target en Golding waarmee het bier wordt gehopt. Op het einde van de hoofdgisting ondergaat Aerts 2016 een laatste hopgave met Golding-hop.

Brouwmeester Jan De Cock is fier op het resultaat: “De combinatie van de twee hopsoorten zorgt voor een aangename en harmonieuze bitterheid en een vleugje citrus. De geselecteerde gist en de gebruikte karamelmout maken het bier fruitig. Het vrij hoog alcoholgehalte werkt verwarmend en maakt deze Aerts 2016 mooi rond en volmondig.”

Het bier is verkrijgbaar op flessen van 75 cl. onder kurk. Voor een aantal geselecteerde horecazaken in België en Nederland is Aerts 2016 ook van het vat beschikbaar.

Palm Belgian Craft Brewers herstelde in 2014 de 300 jaar oude dorpsbrouwerij De Hoorn in al haar glorie. In deze microbrouwerij wordt geëxperimenteerd met kruiden, hop, fruit en hout. Men maakt er brouwsels van om en bij de 1.000 liter.

Er worden gelimiteerde prestige-edities ontwikkeld en deze craft-brouwsels krijgen de naam ARTHUR’S LEGACY. De naam refereert naar één van de stichters van de brouwerij: Arthur Van Roy.