BORNEM/PUURS – Voor de nieuwe meer huiselijke inrichting van restaurant Puurs Lof werd gekozen voor meubelen van de compagnie uit Bornem. De makeover van het restaurant werd uitgetekend door het Mechelse AnA-interieur.

Na tien jaar restaurant Puurs Lof besloten eigenaars Bart Doms en Inge Schoofs om de zaak een meer huiselijke look te geven. Zij contacteerden de compagnie uit Bornem. “Wij hadden eerder al contact met Puurs Lof en omdat deze werken toch iets meer omvang hadden dan enkel het los meubilair, vroegen ze ons om een interieurarchitect voor te stellen. Vermits wij met Anneke Crauwels van AnA-Interieur uit Mechelen al verschillende keren leuk hadden samengewerkt voor horecaprojecten, hebben wij haar aangeraden”, zegt Thomas Cools van de compagnie.

Warm en stedelijk

“De bedoeling was om een meer huiselijke en rustige variant van het restaurant te creëren met meer sfeer, meer kwaliteit en meer plaats”, zegt Anneke Crauwels van AnA-Interieur.

“De eigenaars wensten een warm en niet hypermodern interieur. We zitten hier wel op den buiten maar het nieuwe interieur is heel stedelijk. Je zou het perfect in Mechelen kunnen tegenkomen. Toch wilden we genoeg rust in de ruimte brengen en met de natuur werken: er is bijvoorbeeld een boom waar je rond kan zitten. Ook de lusters zijn weggehaald dus ik moest een alternatieve manier vinden om de tafels te verlichten en een toffe sfeer te creëren. Dit project is op vele vlakken echt een uitdaging geweest, en dat maakte het zo plezant.”

De compagnie leverde voor Puurs Lof alle stoelen, tafels, ronde gestoffeerde zitbanken en gordijnen. “Puurs Lof en Anneke Crauwels kozen samen met ons in onze showroom het meubilair, dat werd gepersonaliseerd met stoffen en kleuren volgens het gemaakte ontwerp”, aldus Thomas Cools.

Het restaurant was gedurende een drietal weken gesloten voor de werken en is recent heropend.