SINT-KATELIJNE-WAVER – Net als vorig jaar organiseert De Ceuster NV samen met Talentenwerf opnieuw zelf een opleiding voor kandidaat-bullmachinisten, en die is helemaal gratis.

De Ceuster NV uit Sint-Katelijne-Waver is wijd en zijd gekend als gespecialiseerd loonwerkbedrijf voor de moderne tuinbouw, de sportwereld, het openbaar groen en de industriebouw, en is al jaren de referentie voor precisie-nivelleerwerk. Bij de aanleg van sportvelden (bijvoorbeeld de voetbalvelden van eerste klasse-clubs zoals Club Brugge, Gent, KV Mechelen, Lokeren, RC Genk, R Antwerp FC, …), industriële gebouwen, spoorwegbeddingen en wegen is perfect uitgevoerd grondwerk de eerste vereiste voor het welslagen van het project.

Maar goede nivelleerders zijn heel moeilijk te vinden. Vorig jaar organiseerde het bedrijf daarom samen met Talentenwerf zelf een opleiding, en de beste kandidaten werden aangeworven. Dit jaar komt er een tweede editie van de opleiding.

Stef Knaepkens, algemeen directeur van De Ceuster NV: “Door de schitterende reputatie van onze bullmachinisten krijgen we steeds meer aanvragen, maar we kunnen daar niet altijd op ingaan omdat we niet de juiste mensen vinden. De functie van nivelleerder is intussen een echt knelpuntberoep geworden. Daarom gaan we opnieuw met Talentenwerf in zee om gemotiveerde werkzoekenden zonder ervaring zelf op te leiden.”

NivelLEREN

Talentenwerf is een initiatief dat de VDAB, Stad Antwerpen, Provincie Antwerpen en Constructiv, het sectorfonds van de bouwsector, lanceerden om het tekort aan geschoolde bouwwerknemers op te lossen. Met het opleidingstraject nivelLEREN starten de twee partners vanaf 2 mei opnieuw een intensief twee maanden durend opleidingstraject voor kandidaat-bullmachinisten.

Kandidaten volgen eerst een ruime theoretische en praktische opleiding bij de VDAB en worden daarna verder ingewijd in het precisie-nivelleren met werkplekleren bij De Ceuster. Voorkennis is niet vereist, motivatie om een vakman te worden wel.

Stef Knaepkens: “Onze medewerkers vertrekken elke ochtend om 6 uur vanuit het bedrijf in Sint-Katelijne-Waver naar de verschillende werven. De juiste werkattitude, motivatie, teamgeest en de goesting om elke ochtend vroeg uit bed te stappen, zijn cruciaal.”

Geïnteresseerde kandidaten kunnen op 3, 9 en 16 april een infosessie bijwonen over het opleidingstraject. Deze infosessies worden georganiseerd om 8.30 uur ’s ochtends bij De Ceuster. Inschrijven hiervoor is verplicht, en kan enkel via  www.talentenwerf.be/bullmachinist.