Na maanden plannen, renoveren en installeren opende De Backer Haarden uit Heist-op-den-Berg (tot voor kort Sierschouwen De Backer) zopas een gloednieuw filiaal in Lille.

Het bedrijf doet dat samen met Boa Interior uit Kasterlee, het interieurbedrijf van Roman Willems dat tot nu toe geen eigen toonzaal had. Op deze nieuwe locatie wille beide bedrijven samen stijlvolle en warme interieurs creëren.

“Vanuit Heist-op-den-Berg werkten we veel in de regio Mechelen, Lier en het Leuvense. In de Kempen voorbij Herentals kwamen we niet zo veel, hoewel daar voor ons ook een markt ligt”, legt Stef De Vries uit, die namens De Backer Haarden de nieuwe showroom runt. “We waren al een tijdje op zoek naar een tweede vestiging, maar die was niet zo makkelijk te vinden. In het vroegere pand van Boeckx Interieur in Lille vonden we de geschikte locatie.”

In de nieuwe showroom zijn de haarden geïntegreerd in uitgewerkte interieurs, van een woonkamer over een keuken tot zelfs een badkamer. Zo krijgt de bezoeker een realistisch beeld van de meerwaarde die een haard in een kamer kan brengen. “Een haard moet je beleven. Na een lange werkdag tot rust komen bij de warme gloed van het vuur, dat is voor ons de beste manier om te relaxen”, aldus Dave Wagemans, zaakvoerder van De Backer Haarden.

Samen met de nieuwe showroom introduceerde de haardenbouwer uit Heist-op-den-Berg meteen ook een restyling van zowel de naam als het logo van het bedrijf. Sierschouwen De Backer werd onlangs omgedoopt tot De Backer Haarden en er werd meteen ook gekozen voor een nieuw, strakker logo.