DB Schenker, met vestigingen in Mechelen en Willebroek, is voortaan de exclusieve logistieke leverancier voor Artexis. Die laatste is de eigenaar van verschillende eventlocaties, zoals Flanders Expo in Gent, Antwerp Expo, Namur Expo, maar ook Nekkerhal Brussels North in Mechelen.

Vanuit kantoren in 130 landen beheert DB Schenker gespecialiseerde beurzen en tentoonstellingen. Daarbij verzorgt de logistieke dienstverlener niet alleen het transport, maar ook de ondersteuning ter plaatse voor de exposanten, standenbouwers en gastorganisatoren. “We kozen voor DB Schenker vanwege hun ervaring op verschillende Duitse en Nederlandse locaties, hun tools voor efficiënte planning en hun internationaal netwerk”, verduidelijkt Etienne Verhaert, hoofd van Flanders Expo bij Artexis, de keuze.

Herstructurering

Daarnaast introduceert DB Schenker twee nieuwe pan-Europese producten en herstructureert daarmee het aanbod voor het wegvervoer. “DB SCHENKERsystem is de beste optie als bedrijven vracht snel en met hoge betrouwbaarheid in Europa willen distribueren”, duidt Christian Drenthen, executive vicepresident en hoofd van de afdeling wegtransport bij DB Schenker in Europa. “Als de focus eerder op snelheid met gegarandeerde aflevering ligt, is DB SCHENKERsystem premium de nieuwe oplossing.”

De herstructurering gaat ook gepaard met een nieuwe netwerkstructuur. Die verbindt 430 locaties in 38 Europese landen. Bovendien moet de nieuwe netwerkstructuur de looptijd tussen de belangrijste Europese handelscentra doen afnemen.

DB Schenker opereert in België vanuit Antwerpen en stelt 680 personen te werk in acht vestigingen: Mechelen, Willebroek, Antwerpen, Brussel, Eupen, Zwevegem, Zaventem en Zeebrugge. Wereldwijd genereerden zo’n 66.000 medewerkers in circa 2.000 locaties in 2015 een omzet van 15,451 miljard euro. DB Schenker behandelt zo’n 300.000 zendingen per dag en meer dan 30.000 lijndiensten per week in Europa.