Darwin biedt onderdak aan starters

darwin

Incubator Darwin is al actief, maar het nagelnieuwe gebouw waarin pre-starters, starters en spin-offs terecht kunnen, wordt op dinsdag 19 april officieel ingewijd. Het bevindt zich in het Wetenschapspark in Niel. Incubator Darwin richt zich tot jonge bedrijven die actief zijn in life & environmental sciences of in IT.

De Incubator is een initiatief van de Provinciale Ontwikkelingsmaatschappij (POM) Antwerpen en UAntwerpen. De start-ups beschikken er over modulaire kantoor- en laboruimte, krijgen er administratieve ondersteuning en kunnen er een beroep doen op de kennis en expertise van UAntwerpen en een netwerk aan specialisten in onder meer HR, fiscaliteit en sales.

“Deze slimme combinatie van kennisclustering, inspirerende architectuur, professionele ondersteuning en een vlotte bereikbaarheid op de as Antwerpen-Brussel, is uniek voor Vlaanderen”, stellen Luc Broos, algemeen directeur POM Antwerpen, en Jean-Pierre Timmermans, voorzitter onderzoeksraad UAntwerpen.

Het Wetenschapspark Universiteit Antwerpen is bereikbaar via A12 en E19, maar heeft toch een uitzonderlijke ligging te midden van groen en kleiputten. Het park wil een oplossing op maat bieden voor elke ondernemer. Als start-ups en kleine groeibedrijven die er gevestigd zijn die fase ontgroeid zijn, kunnen ze grotere kantoorruimten betrekken in het doorgroeigebouw of opteren voor een eigen ontwikkeling.