Danny Hendrikse, vice-president van Intercompany Operations bij Pfizer (Puurs), zetelt in de nieuwe raad van bestuur van de speerpuntcluster logistiek VIL. Deze raad van bestuur wordt samengesteld uit vertegenwoordigers van logistieke dienstverleners, verladers of retailers en strategische partners. Het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO) bekleedt een waarnemersfunctie.

In de raad van bestuur, die verkozen werd voor vier jaar, zetelen voor de verladers naast Hendrikse van Pfizer ook Kurt Van Donink van Nike, Wouter De Geest van BASF, Geert Bens van Umicore en Wim Baert van Samsonite. Bij de logistieke dienstverleners zijn de bestuursleden Danny Van Himste van DHL, Dirk Lannoo van Katoen Natie, Gert Bervoets van H. Essers, Jef Huyben van ECS en Eric Dewaet van Hospital Logistics.

Voor de strategische partners zetelen Jan Adriaenssens van IMEC, Peter Vercaemst van VITO en Cathy Macharis van Vlir in de raad van bestuur van het VIL. Het is voor het eerst dat deze strategische partners in de raad zetelen. Ze werken mee aan het verwezenlijken van de VIL-doelstellingen en ambitie om van Vlaanderen de Europese draaischijf in de wereldwijde supply chain te maken door een duurzaam, digitaal en wendbaar beleid.

Liesbeth Geysels, Algemeen Directeur van het VIL: “Ik ben fier dat deze vooraanstaande bedrijfsleiders hun schouders zetten onder het VIL. Ook de toetreding van strategische partners is een versterking van onze organisatie. De kracht van het VIL heeft altijd gezeten in zijn sterk netwerk van bedrijven en partners en als cluster zal dat nog meer dan voorheen het geval zijn.”