Foto Dana StrongBalan Nair heeft vrijwillig ontslag genomen als bestuurder van Telenet Group Holding NV. De overblijvende bestuurders hebben besloten om met onmiddellijke ingang Dana Strong te coöpteren als nieuwe bestuurder van Telenet. De eerstvolgende algemene vergadering van Telenet zal beslissen over de definitieve benoeming van Dana Strong.

Bert De Graeve, voorzitter van de raad van bestuur: “Allereerst wil ik in naam van de huidige bestuurders en het management Balan Nair bedanken voor zijn uiterst waardevolle inzet om Telenet te laten uitgroeien tot één van de meest performante en innovatieve kabelbedrijven in de wereld. Tegelijk ben ik heel blij dat wij Dana Strong kunnen verwelkomen als bestuurder van Telenet. Mevrouw Strong heeft een jarenlange expertise opgebouwd bij de Liberty Global groep. Ze is vertrouwd met de context waarin Telenet opereert, heeft een zeer uitgebreide internationale ervaring met transformatieprocessen en combineert die ervaring met een sterke strategische en operationele kennis. Met de komst van Dana Strong zorgen we bovendien voor meer diversiteit binnen de raad van bestuur. Wij kijken er naar uit met haar samen te werken.”

Dana Strong startte bij de Liberty Global groep in 1999 en bekleedde verschillende functies alvorens Chief Transformation Officer te worden bij Liberty Global. Ze was COO bij Virgin Media, CEO van UPC Ierland en COO bij AUSTAR Entertainment in Australië. In haar huidige rol als Chief Transformation Officer bij Liberty Global identificeert ze strategische en operationele opportuniteiten in samenspraak met CEO Mike Fries.